Vraag en antwoord

Welke borden worden vervangen?

Het gaat om de bedrijfslocatieborden in de openbare ruimte van het havengebied, die vanaf de snel- of rijksweg verwijzen naar uw bedrijf, met vermelding van het bijbehorende havennummer. Tevens worden de havennummerborden bij uw uitrit/hekwerk/gevel vervangen voor nieuwe exemplaren.

Worden de borden geplaatst als volledige bewegwijzering vanaf de snelweg?

Nee, er wordt een bord geplaatst bij de straat of weg waaraan uw bedrijfspand is gelegen. Dit houdt de situatie in de buitenruimte overzichtelijk en voorkomt een wildgroei aan borden. Navigatie geschiedt op basis van de havennummers. Dit is ook ten bate van de calamiteitendiensten die navigeren op havennummerborden.

Kan ons bedrijf zo veel borden geplaatst krijgen als het wil?

Om de hierboven genoemde reden beperken we het aantal te plaatsen borden tot een per bedrijf.

Zijn er kosten verbonden aan het vervangen van de bedrijfslocatieborden?

Nee, Havenbedrijf Rotterdam verwijdert alle oude borden en plaatst de nieuwe.

Bij wie kan ik terecht voor informatie als de nieuwe borden geplaatst zijn?

Mocht er met de plaatsing van een bord onverhoopt iets mis gegaan zijn, of inhoudelijk met de aanduiding die op het bord staat, neemt u dan alstublieft contact op met Folkersma Routing en Sign B.V., tel. 0594-643410 of mail hbr@folkersma.nl.

Ik ben mijn inlogcode kwijt of ik heb hem al een keer gebruikt, wat nu?

Wanneer u uw inlogcode kwijt geraakt bent of al een keer heeft gebruikt verzoeken wij u een e-mail te sturen naar hbr@folkersma.nl. U krijgt dan een nieuwe inlogcode toegestuurd.

Staat uw vraag er niet tussen? Klik hier en stel uw vraag aan ons.